Перспективата най-силната икономически страна в Европа, Германия, да остане на тъмно

...
Перспективата най-силната икономически страна в Европа, Германия, да остане на тъмно
Коментари Харесай

Все повече германци се обучават как да действат при прекъсвания на електричеството

Перспективата най-силната икономически страна в Европа, Германия, да остане на мрачно наподобява напълно действителна предвид на актуалната енергийна рецесия. Някога единствено сюжет на екшън филми, в този момент сходен процес звучи вероятен за германците и те желаят да са готови за него, като от ден на ден се записват на курсове, с цел да се научат по какъв начин да работят, в случай че се окажат потънали в мрак, написа Ройтерс.
" Ако електричеството спре, тогава безусловно нищо няма да работи. И ние би трябвало да осъзнаем какво в действителност значи това ", сподели Биргит Еберлин, инструкторка в Работническата самарянска федерация (ASB). Дори простите задания – от подготвяне на храна и достъпа до питейна вода до грижата за домашни любимци или звънене на вратата на съседа – всички те се трансформират в огромни провокации.
Германската благотворителна организация предлага безвъзмездни курсове по тематиката, като част от стратегия на Федералната работа за гражданска отбрана и помощ при бедствия (BBK). На курсовете Еберлин споделя на своите възпитаници по какъв начин да се приготвят за спирания на електрозахранването, като се снабдят със свещи, кибрит и челници. Курсовете се организират в пространствата на благотворителната организация в Югоизточен Берлин, и нормално в изискванията на мрак, или слаба светлина от факли.
" Преди три генерации хората знаеха какво е да си без електричество. Днес осъзнаваме, че едвам можем да действаме без него “, сподели Албрехт Брьоме, някогашен шеф на пожарната в Берлин.
Федералната мрежова организация на Германия предизвести за вероятни ограничавания на газа през идната зима, откакто съветските енергийни потоци към страната фрапантно понижиха след нашествието в Украйна. Въпреки това, с съвсем запълнени газохранилища и извънредно топла есен, която оказва помощ в напъните за икономии на сила, управляващите в Берлин се надяват да избегнат непланирани прекъсвания на тока.
Българска телеграфна агенция
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР